EHBO Ruurlo
Blog

Blog

Onze leden vertellen

 

Irma Brandwacht

Hoe mijn EHBO-“carrière” begon: Een tijdje geleden, toen ik 16 lentes jong was, kreeg ik op school EHBO, jeugd EHBO. Daarmee is alles begonnen. Ik heb dit altijd heel interessant gevonden, helaas destijds dit certificaat door omstandigheden laten verlopen, maar nooit vergeten. Toen ik aan het werk ging als gastouder, was een geldig EHBO diploma uiteraard genoodzaakt, maar alleen EHBO aan Kinderen, vond ik niet genoeg.

Dus ik ging opnieuw op cursus voor een basis diploma EHBO. Dit was in 2008. Hiermee is het virus begonnen, dit heeft zich best snel uitgebreid, ik kwam in 2010 in het bestuur, eerst alleen als lid, en ondersteunde ik de eventmanager, een periode was ik penningmeester, en toen zelf een geruime tijd eventmanager geweest. Maar daar bleef het niet bij. In 2015 ben ik gestart met een opleiding tot Lotus-slachtoffer, en in 2017 ben ik hiervoor geslaagd, en dit doe ik nog steeds met zeer veel plezier.

In 2019 startte ik met de opleiding tot Instructeur EHBO het Oranje Kruis. Door Covid-19 is het examen een half jaar uitgesteld, maar uiteindelijk alle modules in 1 x mogen behalen. Meteen door voor de BLS en PBLS en het Wandelletsel en Stop de bloeding red een leven. Nu binnen de EHBO vereniging Ruurlo mag ik mij wederom penningmeester noemen én instructeur. Inmiddels geef ik les in de regio bij EHBO verenigingen, het voortgezet onderwijs, en voor een gastouderbureau aan collega’s, want naast instructeur en lotus ben ik nog steeds met veel plezier gastouder.

Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen. Om mijn passie en kennis over te mogen brengen aan cursisten. Daarbij probeer ik waar mogelijk zoveel mogelijk aanvulling en nieuwe lesstoffen in de herhalingslessen te brengen. Ik hou van de echte DOE-lessen. De kennis moet wel in de handen zitten, een goede EHBO’er handelt en is creatief, oefening baart kunst!

Irma Brandwacht-Lusink

Gertie Voskamp