EHBO Ruurlo
Onze vereniging

Onze vereniging

 

Onze vereniging

 

Onze vereniging

Binnen onze vereniging heeft u de mogelijkheid om uw Eerste Hulpverleners diploma te halen. De lessen vinden plaats in Verenigingsgebouw van Postduiven Vereniging Roderlo. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 12) kunnen wij een nieuwe cursus opstarten.

De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp en om het oefenen zo echt mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van lotus slachtoffers. Ook zullen de cursisten op elkaar oefenen.

Tijdens een cursus Eerste Hulpverlener zult u ook leren reanimeren in combinatie met een AED apparaat. Voor meer informatie over de data, les avonden en tijden kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Naast de cursus Eerste Hulpverlener organiseren wij herhalingsavonden (7 avonden per jaar). Deze avonden worden gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Ook worden wij gevraagd om aanwezig te zijn bij evenementen. Dit kunnen allerlei soorten evenementen zijn zoals bijvoorbeeld kermissen, avondvierdaagse, gymwedstrijden, schoolvoetbal etc. Hier zijn wij aanwezig om eventueel eerste hulp te verlenen maar natuurlijk hopen wij altijd dat dit niet nodig is. De leden van de EHBO vereniging Ruurlo draaien gemiddeld 2 á 3 evenementen per jaar. Waarvan een volledige indeling voor het hele jaar bekend is.

Jubilarissen

De Jubilarissen

De Jubilarissen (Foto: Henk Nijhof)

Jubilarissen EHBO in de bloemetjes gezet.

 

Tijdens de onlangs gehouden Algemene Leden Vergadering van de EHBO vereniging Ruurlo werden 5 jubilarissen gehuldigd voor jarenlange trouwe inzet. Zoals alle leden van de EHBO, staan ook deze jubilarissen al vele jaren klaar om op evenementen, indien nodig , eerste hulp te verlenen, worden de herhalingslessen trouw gevolg en is men bereid om op te komen draven wanneer er op korte termijn een verzoek van een vereniging komt voor de aanwezigheid van de EHBO. Dick Korenblek, Henny Dijkman, Gerjan Weustenenk, Truus Hissink en Henk Kok ontvingen uit handen van de voorzitter, Henk Nijhof een cadeaubon en een bos bloemen. Van de overige leden ontvingen zij een daverend applaus als blijk van waardering voor hun inzet. Na het officiële gedeelte van de vergadering werd er een toast uitgebracht op de jubilarissen en de wens uitgesproken dat zij zich nog lange tijd voor de EHBO vereniging Ruurlo willen blijven inzetten.

De jubilarissen van links naar rechts:

  • Henny Dijkman: 25 jaar
  • Henk Kok: 40 jaar
  • Dick Korenblek: 25 jaar
  • Truus Hissink: 40 jaar
  • Gerjan Weustenenk: 25 jaar

 

Tijdens voorjaars-jaarvergadering is ons lid Cor Kleijkamp gehuldigd voor 40 jaar lid (1982-2022) bij onze vereniging